skip to Main Content

Dansen op een Zijden Draad

In 2013 is mijn debuutroman ‘Dansen op een Zijden Draad’ verschenen, uitgegeven door Keff & Dessing in samenwerking met Prometheus. Het boek gaat over mijn persoonlijke verhaal. Ik ben draagster van de erfelijke genmutatie BRCA1 met als gevolg een enorm verhoogde kans op borstkanker. Aan de gevoolgen van borstkanker heb ik ook mijn moeder op jonge leeftijd verloren. Na het verschijnen van het boek is er veel aandacht geweest voor dit onderwerp en daar ben ik blij mee. Openheid hierover en het bespreekbaar maken vind ik ontzettend belangrijk. Ik heb ruime ervaring als spreekster op congressen of andere zakelijke evenementen over dit onderwerp met als leidend thema Heb het leven lief, het levensmotto van mijn moeder. Meer weten of wil je mijn boek bestellen? Neem dan contact met me op.

Over Dansen op een Zijden Draad
Met een grootmoeder en een overgrootmoeder die beiden aan borstkanker zijn overleden, is Nicky zich al van kinds af aan bewust van het feit dat ze ook drager van het erfelijke kankergen kan zijn. Terwijl ze omringd wordt door vriendinnen die blij zijn dat ze borsten beginnen te krijgen, ziet Nicky die van haar als twee tikkende tijdbommen. Als ook haar moeder aan de gevolgen van borstkanker overlijdt, besluit Nicky zich te laten testen. De uitslag is onverbiddelijk: ze draagt de genmutatie. Nicky is vastbesloten haar borsten preventief te laten verwijderen. Een besluit tot overleven.

Dansen op een zijden draad is het waargebeurde en inspirerende verhaal van een positieve jonge vrouw, die veel te vroeg voor onmogelijke keuzes komt te staan. Tegelijkertijd is het een verhaal over een opgroeiende jonge vrouw die moet leren omgaan met het grote verlies van haar moeder. Dansen op een zijden draad laat zien dat je het leven lief moet hebben en altijd voor je eigen keuzes moet gaan.

Back To Top