Projectinformatie

 
 
  • Categorie :Event
  • Locatie :Niet beschikbaar
  • Datum :Maart 2017 & 2018

Maart 2017 & 2018
Binnen zorgorganisatie Philadelphia staat ondernemerschap centraal. Voor hen is ondernemerschap de deuren openzetten, de wijk binnenhalen én de wijk in gaan. Maar ook actief meedoen aan waardevolle initiatieven en ontwikkelingen. Zodat de mensen die ze ondersteunen nieuwe ervaringen kunnen opdoen en hun wereld vergroten in de buurt waar zij wonen. In het kader van dit thema is gevraagd of ik mee wilde denken over activiteiten binnen de ‘Maand van Ondernemerschap’. Dat is de maand maart, waarin ook activiteiten als NLDoet en de Week van Zorg en Welzijn onder vallen.

Rondom de activiteiten NLDoet en de Week van Zorg en Welzij hadden veel locaties behoefte aan een overkoepelend thema. Daarvoor hebben we met elkaar het ‘Samen naar Buiten Groenpakket’ ontwikkeld. Dit pakket konden locaties kosteloos aanvragen en bestond uit bloembollen, zaden, plantjes, gereedschap en educatiemateriaal. Daarmee konden zowel mensen uit de buurt uitgenodigd worden om op locatie aan de slag te gaan als cliënten die samen met buurtbewoners de wijk opknapten. Ik heb hiervoor het pakket zowel in 2017 als 2018 samengesteld, de productie begeleid en het educatiemateriaal in samenwerking met partners ontwikkeld.

Naast het groenpakket heb ik ook voorgesteld om de themaweek ondernemerschap te organiseren. Vier dagen achter elkaar op vier plaatsen in Nederland. Met zes specialisten op zes verschillende thema’s die leven binnen ondernemerschap. Om de betrokkenheid van deelnemers te vergroten hebben we geen traditionele workshops georganiseerd maar moesten ze een eigen casus inbrengen. Zo verscheen iedereen voorbereid aan de start en ging naar huis met een op-maat-eindproduct. Een super concrete én efficiënte invulling van de dag. Ik heb de themaweek georganiseerd inclusief projectmanagement van alle casuïstiek.